ua en ru

У Києві перейменували 25 вулиць

У Києві перейменували 25 вулиць Фото: КМДА

Старі назви вулиць були пов'язані з комуністичним режимом

У Києві згідно з рішенням Київської міської ради перейменовано 25 вулиць, назви яких пов'язані з комуністичним режимом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, станом на 29 вересня прийнято і оприлюднено рішення Київради, згідно з яким вулицю Горького перейменували у вулицю Антоновича, вулицю Червоноармійську на вулицю Велику Васильківську, провулок Чекістів - у провулок Костя Гордієнка, вулицю Аніщенко - на вулицю Левандовскую, вулицю Вєтрова - на вулицю Назаровскую, вулицю Воровського - на вулицю Бульварно-Кудрявську, вулицю Димитрова - у вулицю Ділову, вулицю Іванова Андрія - на Бутышев провулок, площа Фрунзе - на площу Петропавлівську, вулицю Івана Клименка - на вулицю Преображенську.

Крім того, згідно з рішенням Київради, вулицю Фрунзе перейменували на вулицю Кирилівську, вулиця Смирнова-Ласточкіна - на Вознесенський узвіз, вулицю Академіка Шліхтера - на вулицю Віфлеємську, вулицю Артема на вулицю Січових Стрільців, вулицю Криленка - на вулицю Олексія Береста, вулицю Крупську - на вулицю Павла Чубинського, вулицю Ленінську - на вулицю Петра Дорошенка, вулицю Горького - на вулицю Анатолія Лупиноса, вулицю Горького - на вулицю Кирила Осьмака, вулицю Чапаєва - на вулицю В'ячеслава Липинського, вулицю Щорса - у вулицю Євгена Коновальця, вулицю Юрія Коцюбинського - на вулицю Володимира Винниченка, площа Дзержинського - на Либідську площу, провулок Чеслава Бєлінського - у провулок Алли Горської, проспект 40-річчя Жовтня - Голосіївський проспект.

Також на засідання Київради було прийнято рішення про перейменування вулиці Панфіловців на вулицю Добровольчих батальйонів, але це рішення ще не вступило в силу.

Нагадаємо, розбіжність у назві вулиці у списку виборців та паспорті громадянина, викликане перейменуванням, не завадить проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня.