ua en ru

У Києві очікують зростання кількості внутрішніх туристів" на 25-30%

У Києві очікують зростання кількості внутрішніх туристів" на 25-30% Ілюстративне фото (twitter.com vokrugsvetaua)

Вартість проживання в Києві для туристів залишилася на торішньому рівні

У 2017 році Київ відвідали понад 2,5 млн "внутрішніх туристів", тобто, громадян, які приїхали з інших регіонів країни, а в 2018 році ця цифра буде більше на 25-30%. Про це заявив керівник управління туризму і промоцій КМДА Антона Тараненко, йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Туристи у своїй країні: що заважає активному розвитку внутрішнього туризму в Україні".

За словами Тараненко, вартість проживання в Києві для туристів залишилася на торішньому рівні, за винятком проведення міжнародних спортивних заходів, як наприклад, фінал Ліги чемпіонів УЄФА.

У травні, до моменту проведення футбольного чемпіонату, вартість номерів у столичних готелях бюджетного сегмента сягала від 5-6 тис. гривень на добу.

Тараненко уточнив РБК-Україна, що в 2017 році Київ відвідали понад 2,5 млн "внутрішніх туристів", тобто, громадян, які приїхали з інших регіонів країни.

"У цьому році ця цифра буде більше на 25-30%. Таке зростання відбудеться за рахунок проведення в Києві заходів подієвого туризму, починаючи від світових, приміром, минулого фіналу Ліги чемпіонів, до локальних, зокрема, фестивалів і концертів відомих виконавців. Також на збільшення турпотоку позитивно впливає розширення туристичних пропозицій Києва на уїк-енд. Все частіше ми можемо бачити гостей з інших міст на вихідні", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало про проблеми з пасажирськими перевезеннями на залізничному напрямку Київ-Ужгород.

За даними УЗ, пасажирські перевезення збиткові. За шість місяців цього року збитки склали 6,4 млрд гривень. Прибуток держкомпанія отримує в цьому сегменті тільки завдяки міжнародному повідомленням - 0,6 млрд гривень за півріччя.

При цьому проблема посилюється тим, що між деякими регіонами немає пасажирського сполучення залізницею.