ua en ru

У Києві виявлено чотири схованки зі зброєю

У Києві виявлено чотири схованки зі зброєю Фото: зброя

Схованку знайдені в Печерському, Києво-Святошинському та Святошинському районах

Служба безпеки України виявила чотири схованки зі зброєю в трьох районах Києва. Про це під час брифінгу заявив керівник апарату голови СБУ Олександра Ткачука, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головним управління служби безпеки України у м. Києві і Київській області за процесуального керівництва прокуратури проведено ряд обшуків знайдено 4 схованки зі зброєю в Печерському, Києво-Святошинському та Святошинському районах. Зокрема, під час обшуків було знайдено протитанковий гранатомет, 12 пістолетів кулеметів "Скорпіон", шість автоматів Калашникова, 10 підствольних гранатометів, 4 пістолети марки ТТ, 4 пістолети марки... пістолети Макарова. Крім того, було знайдено вибухівку - тротил - а також більше 1 тисячі набоїв до цієї зброї різних калібрів", - повідомив він.

За його словами, під час обшуків були виявлені сім осіб, які назвали себе членами одного з добровольчих батальйонів.

"Нами на сьогоднішній момент встановлено 7 учасників угруповання, які називають себе членами одного з добровольчих батальйонів. Звичайно, їх конкретна роль в цьому співтоваристві і те, для чого вони зберігали зброю в столиці нашої держави - це буде вивчатися слідчими", - сказав він.

Нагадаємо, 3 лютого військова контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) виявила дві схованки з вибухівкою і гранатами в зоні проведення антитерористичної операції,