ua en ru

У Києві вночі "мінували" залізничний вокзал

У Києві вночі "мінували" залізничний вокзал Фото: поліція

Зловмиснику, який повідомив про "замінування" загрожує до шести років позбавлення волі

У Києві вночі "мінували" залізничний вокзал. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Києві.

"Чоловік погрожував з допомогою тротилу підірвати будівлю. В результаті такого жарту евакуювали понад 400 людей", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, сьогодні близько 3:30 ночі в чергову частину лінійного відділу поліції на станції "Київ-Пасажирський" зателефонував чоловік і повідомив: якщо йому не передадуть гроші (суми не вказав), він все підірве.

"До вокзалу прибули всі профільні служби. З небезпечної території евакуювали 350 пасажирів і 75 співробітників вокзального комплексу. Будівлю та прилеглу територію ретельно оглянули, але вибухових пристроїв чи речовин не виявили. Близько 5-ї години ранку роботу вокзалу відновили. Затримки руху поїздів не було", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України і поліція продовжує проводити заходи, спрямовані на встановлення псевдомінера.

"Вже встановлено, що дзвінок був здійснений з мобільного телефону в Шевченківському районі столиці. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Запоріжжі невідомий обстріляв автомобіль з автомата Калашникова.