ua en ru

ЗМІ: у Києві на Микільській Слобідці сталася бійка між місцевими мешканцями та активістами

Між місцевими жителями Микільської Слобідки, що в Дніпровському районі Києва, і політичними активістами, які протестують проти будівництва будинку, сталася бійка. Про це повідомили місцеві жителі, на яких, за їхніми словами, напали активісти декількох політичних партій, передають українські ЗМІ.

За словами жінок, активісти перекрили дорогу шинами, "збираючись їх підпалити". На зауваження жінок "блокувальники" проїзду відреагували "поштовхами і стусанами".


"Я не хотіла підходити до активістів. Сенсу в спілкуванні з ними немає. Їх 10 чоловік, і вони толком не можуть пояснити, чому будівництво незаконне. Але зауваження зробила мама. Поведінка чоловіків було обурливою - вони почали штовхати кулаками мене і маму. Від них пахло алкоголем", - розповідає Ксенія Шевченко.

Крім того, під час бійки місцеві жителі викликали поліцію. За словами активістів, вони захищають від забудови Дніпро, а місцеві жителі провокують їх на конфлікт.

Після бійки активісти пішли ламати паркан будмайданчика. До них вийшов керівник будівельної компанії, але активісти не стали спілкуватися і покинули територію споруджуваного будинку.

Як повідомлялося в ЗМІ, кілька десятків активістів ведуть боротьбу з будівництвом житлового будинку на пустирі на Микільській Слобідці. Зазначалося, що декларування боротьби з будівництвом стало частиною виборчої кампанії ряду кандидатів в депутати на місцевих виборах-2015.