ua en ru

У Києві начальниця поштового відділення привласнила понад 130 тис. гривень соцвиплат громадян

У Києві начальниця поштового відділення привласнила понад 130 тис. гривень соцвиплат громадян Фото: прокуратура

Прокуратура завершила досудове слідство та направила справу до суду

У Києві начальниця одного з поштових відділень привласнила понад 130 тис. гривень, які призначалися на різні соціальні виплати громадян. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Київською місцевою прокуратурою №9 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженню за обвинуваченням начальника одного із відділень поштового зв’язку в м. Києві у підробленні документів та привласненні коштів, що призначалися для різних соціальних виплат", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, впродовж січня-жовтня 2016 року жінка шляхом внесення неправдивих відомостей до документів про отримання громадянами пенсій та соціальних допомог отримувала ці кошти та витрачала їх на власний розсуд.

"Загалом під час слідства виявлено 35 фактів підроблення документів та привласнення зловмисницею соціальної допомоги та пенсій 29 осіб на загальну суму понад 130 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Наразі їй повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція затримала групу, яка вчинила напад на керівника Запорізької місцевої прокуратури.