ua en ru

В Києві розпочалися позапланові перевірки маршрутних таксі

В Києві розпочалися позапланові перевірки маршрутних таксі Фото: маршрутка (РБК-Україна)

За два дні було перевірено міський транспорт по 11 маршрутах

Державна служба України з безпеки на транспорті почала позапланові перевірки перевізників, які виходять на міські маршрути, а також створила комісію з технічних розслідувань обставин та причин дорожньо-транспортних пригод. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"Перші дні перевірок виявилися насиченими і продуктивними. За виявлені порушення на перевізників були складені акти. Вважаю необхідним жорстко реагувати на найменші порушення, адже безпека пасажирів для нас в пріоритеті", - зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

Таким чином, за два дні було перевірено маршрутні таксі за маршрутами № 464, 459, 474, 497-До, 450, 437, 408, 201, 200-До, 198 та 194.

"В маршрутному таксі за маршрутом № 201 технічне завдання не відповідало заявленому в конкурсі, а на маршруті № 459 кількість транспортних засобів не відповідала договором. Такі порушення є підставами для розірвання договорів з цими перевізниками", - розповіли в КМДА.

Крім цього, під час рейду був спійманий нелегальний перевізник на маршруті №501, який наказом Департаменту вже закритий. На водія були накладені штрафні санкції.

Наголошується, що позапланові перевірки перевізників будуть тривати протягом наступних двох тижнів.

Нагадаємо, названі райони Києва, де найчастіше трапляються ДТП.