ua en ru

У Києві на Михайлівській площі розпочався "Марш обурених"

У Києві на Михайлівській площі розпочався "Марш обурених" Фото: "Марш обурених" у Києві (РБК-Україна)

Активісти вимагають ухвалити закон про імпічмент і створити антикорупційний суд

У Києві на Михайлівській площі розпочався "Марш обурених" із вимогою ухвалити закон про імпічмент і створити антикорупційний суд. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"На площі станом на 13:00 зібралося близько 400 учасників. Мітингувальники планують із Михайлівської площі пройти через вул. Інститутську, до вул. Банкова, а потім на площу Конституції, де мають намір провести вечірнє віче", - йдеться в повідомленні.

Учасники Маршу скандують: "Геть бариг із влади", "Корупція вбиває", "Слава Україні-героям слава", "Імпічмент", "Порошенко ху...ло" тощо.

Як заявили учасники з імпровізованої сцени, марш почався з Михайлівської площі, куди прийшли студенти після побиття в грудні 2013 року, щоб таким чином нагадати політикам свої обіцянки, які вони давали на Майдані.

У Києві на Михайлівській площі розпочався "Марш обурених"У Києві на Михайлівській площі розпочався "Марш обурених"У Києві на Михайлівській площі розпочався "Марш обурених"

Фото: "Марш обурених" у центрі Києва (РБК-Україна)

Зазначено, що також на Михайлівській площі з ранку було організовано ярмарок, який один із учасників маршу зі сцени назвав провокацією.

При цьому біля площі також перебуває кілька десятків представників правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше екс-голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі закликав 12 листопада 2017 року провести в центрі Києва марш у підтримку ухвалення законів про імпічмент президента України й антикорупційного суду.