ua en ru

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом у майже 34 млн гривень

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом у майже 34 млн гривень Фото: ГПУ (РБК-Україна)

У діяльності використовувалися суб'єкти господарської діяльності з ознаками "транзитності" та фіктивності

У Києві правоохоронцями був ліквідований конвертаційний центр з оборотом майже 34 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України (ГПУ).

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ спільно з працівниками податкової міліції у місті Києві в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) в особливо великих розмірах), припинена незаконна діяльність групи осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зловмисниками надавалися послуги з мінімізації податкових зобов'язань для суб'єктів господарювання реального сектору економіки, переведення безготівкових коштів у готівку та сприяння суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності у здійсненні операцій по імпорту товарно-матеріальних цінностей на митну територію України за заниженою митною вартістю.

Так, ними широко використовувалися суб'єкти господарської діяльності (СГД) з ознаками "транзитності" та фіктивності, підконтрольні СГД - нерезиденти.

altalt

Фото: правоохоронцями було ліквідовано конвертцентр (gp.gov.ua)

Наголошується, що до складу групи входили переважно жителі Донецької області. Слід зазначити, що частина з них постійно перебувала на тимчасово підконтрольних територіях і звідти дистанційно здійснювала фінансові операції транзитних суб'єктів господарювання.

Під час санкціонованих судом 13 обшуків в Києві було вилучено 21 друк задіяних у злочинній схемі українських підприємств, 89 печаток іноземних фірм, готівкові кошти (в доларах, євро, російських рублях та гривні) на загальну суму близько 34 млн гривень.

Крім того, накладено арешт на банківські рахунки транзитних СГД, а також вирішується питання про вилучення та накладення арешту на товарно-матеріальні цінності (професійне обладнання для готелів і ресторанів), вартістю понад 90 млн гривень, яке, ймовірно, були ввезені на митну територію України з порушенням вимог чинного законодавства

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом у майже 34 млн гривень

Фото: правоохоронцями було ліквідовано конвертцентр (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники податкової міліції лавного управління Державної фіскальної служби в Київській області припинили діяльність конвертаційного центру з оборотом більше 72 млн гривень до 2015 року.