ua en ru

У Києві не допущено до реалізації понад 400 тонн недоброякісних продуктів

У Києві не допущено до реалізації понад 400 тонн недоброякісних продуктів Фото: продукти (РБК-Украина)

Також в 2017 році не допущено до реалізації понад 200 одиниць непродовольчих товарів

У Києві не допущено до реалізації понад 400 тонн недоброякісних харчових продуктів і понад 200 одиниць непродовольчих товарів в 2017 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"За результатами досліджень продовольчих та непродовольчих товарів, що реалізуються в торговельних мережах столиці, Головним управлінням Держпродспоживслужбы у Києві було не допущено до реалізації понад 400 тонн недоброякісних харчових продуктів і понад 200 одиниць непродовольчих товарів", - йдеться в повідомленні.

Так, встановлено, що з порушенням працює кожний другий заклад громадського харчування, кожний п'ятий заклад громадського харчування і кожне двадцяте виробництво.

"Під час досліджень часто фіксуються порушення термінів та умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду, а також фальсифікація такого медогляду", - зазначено в повідомленні відомства.

Як наголошується, при проведенні 442 заходів державного нагляду було прийнято обґрунтоване рішення про вилучення та проведення лабораторних випробувань 2627 зразків продукції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2017 році інспектори Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів провели планову та позапланову перевірку 6569 тисяч підприємств з узятих на облік 160 тисяч операторів ринку.