ua en ru

Київ терміново повинен запропонувати регіонам нову модель державного устрою, - Тігіпко

До неділі, 11 травня, на коли призначений референдум на Донбасі, влада України повинна запропонувати регіонам нову модель устрою країни. Про це заявив народний депутат, кандидат в Президенти України Сергій Тігіпко під час відвідування Дніпропетровського металургійного заводу ім. Комінтерну.

"Київ терміново повинен запропонувати регіонам і суспільству нову модель державного устрою", - заявив Тігіпко.

За його словами, влада має дати чіткий сигнал регіонам, що їх запит почуто, і обов'язково врахувати у цій моделі максимальні повноваження регіонів. Зокрема, потрібно піти назустріч з питання російської мови, надавши їй статус державної, ввести виборність губернаторів, забезпечити народові вплив на прийняття державних рішень за допомогою референдумів та механізмів громадського контролю.

"Врахувати максимально пряме волевиявлення народу, мінімальне розумне втручання держави в економіку. Ми також повинні говорити про нейтральний статус країни. Найголовніше, що це все вписується в унітарний устрій України. І це точно додасть миру і спокою в країні", - додав політик.

При цьому він заявив, що Києву треба поспішити. "Бо те, що відбувається в регіонах говорить про те, що ми вже спізнюємося", - зазначив кандидат у Президенти.