ua en ru

Київ від снігу прибиратимуть 277 одиниць спецтехніки

Київ від снігу прибиратимуть 277 одиниць спецтехніки

У Києві взимку 2014-2015 рр. до прибирання вулично-дорожньої мережі будуть залучені 277 одиниць снігоприбиральної техніки. Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на КК "Київавтодор".

Зокрема, до снегоприбирання залучать 90 снігоочищувачів, 98 солерозкидувачів, 53 трактори зі снігоочисним обладнанням, 6 снігонавантажувачів "золоті ручки", 31 навантажувач посипальних матеріалів. "У разі різкого погіршення погодних умов і необхідності залучення додаткової техніки підприємства корпорації уклали 49 угод із 36 організаціями на виділення ще 229 одиниць техніки", - йдеться в повідомленні.

При цьому "Київавтодор" вже заготовила 31,5 тис. тонн солі, 3,2 тис. тонн піску, 8,9 тис. тонн піщано-соляної суміші, 0,9 тис. тонн фрикційних матеріалів.

З 1 листопада 2014 р. корпорація організувала цілодобове чергування спецмашин і механізмів, що знаходяться на балансі підприємств "Київавтодору", а також у цілодобовому режимі працюють диспетчерські пункти в усіх 10 КП ШЕУ районів, КП "Київавтошляхміст", КП "Магістраль" та центральний диспетчерський пункт комунальної корпорації "Київавтодор".

Нагадаємо, вчора мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця готова до прибирання снігу на дорогах.