ua en ru

Киберполиция закрила один з найбільших українських онлайн-кінотеатрів

Киберполиция закрила один з найбільших українських онлайн-кінотеатрів Фото: ресурс fs.to не працює

На даний момент веб-ресурс fs.to не вантажиться

Департамент кіберполіції Національної поліції України припинила роботу одного з найбільших українських файлообмінників - ресурсу fs.to. Про це РБК-Україна повідомив глава кіберполіції Сергій Демедюк.

Кримінальне провадження по справі було розпочато після звернення правовласників-учасників Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) і ряду українських правовласників, щодо порушення ресурсом авторських і суміжних прав.

fs.to вилучено обладнання, а також проведені санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях, дата-центрах і квартирах фігурантів кримінальної виробництва.

"Поліція встановила: до створення ресурсу були причетні близько 19-ти чоловік. Саме вони адміністрували, підтримували і наповнювали сайт. Проведені експертизи підтвердили збитків правовласникам в розмірі близько 5 мільйонів гривень", - наголошується в повідомленні на сайті Нацполиции.

Крім того, були ідентифіковані іноземні (зокрема, "офшорні") і ряд українських компаній. Поліція з'ясувала, що через їх рахунки "здійснювалась легалізація грошових коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності ресурсів злочинної групи".

Розслідування у справі триває.

Нагадаємо, збитки від кіберзлочинів в Україні склав 27 млн гривень з початку року.