ua en ru

Кіберполіція розкрила 80% злочинів, скоєних хакерами, - Демедюк

Кіберполіція розкрила 80% злочинів, скоєних хакерами, - Демедюк Фото: Сергій Демедюк (npu.gov.ua/)

Майже всі злочини розкриті поліцією

Сьогодні кіберполіція розкриває близько 80% злочинів, пов'язаних з кібершахрайством. Про це керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк повідомив сьогодні, 21 травня, розповідаючи про результати роботи підрозділу в сфері протидії піратству і кибермощенничеству.

За його словами, в даний час до компетенції кіберполіції належить розслідування справ, пов'язаних з кибершахрайством. До них відносяться фішингові сайти і клони сайтів великих компаній.

"В цьому напрямку у нас вже дуже багато позитивної практики, ми навчилися набагато швидше визначати джерела подібних загроз, ніж два роки тому, коли тільки починали роботу. Якщо говорити у відсотковому співвідношенні: сьогодні у нас близько 80% розкриття таких злочинів", - повідомив Демедюк.

Він також зазначив, що шахрайство – це злочин приватного обвинувачення багато громадян з різних причин - через шкоду, завдану кіберзлочинцями, або із-за недовіри до кіберполіції, не звертаються в міліцію з заявами.

"Проблема в тому, що кібершахрайство якраз і націлено на малі суми, але розробляється так, щоб охопити якомога більше користувачів. Саме масштабність таких злочинів і пасивність наших користувачів призводять до того, що злочинці в Україні заробляють великі гроші", - зазначив керівник Департаменту кіберполіції.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, киберполиция припинила діяльність ОЗГ, що займалася підробкою документів.