ua en ru

Кіберполіція допоможе провайдерам блокувати заборонені веб-ресурси

Кіберполіція допоможе провайдерам блокувати заборонені веб-ресурси Фото: блокування російських сайтів

Кіберполіція розробила низку рекомендацій для підприємств, установ та організацій

Департамент кіберполіції Національної поліції України надав практичні рекомендації українським інтернет-провайдерам, як заблокувати доступ до веб-ресурсів (які заборонені у використанні на території України) без закупівлі спеціального технічного обладнання. Про це повідомляє сайт Кабінету міністрів.

Зазначено, що кіберполіція розробила низку рекомендацій для підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

"Так, працівники Департаменту кіберполіції зазначають такі методи блокування, як блокування за IР-адресами, за допомогою DNS та по URL. Найбільш ефективним методом серед них працівники поліції виділяють саме блокування ресурсів за допомогою блокування IР-адреси. Більше того, налаштування обладнання за такими рекомендаціями не потребує додаткових фінансових затрат та придбання техніки", - йдеться в повідомленні.

Кіберполіція також звертає увагу користувачів, що останнім часом у мережі, з використанням прийомів агресивного маркетингу, швидко розповсюджуються спеціалізовані браузери.

"Вони, під легендою надання можливості здолати обмеження доступу до заблокованих ресурсів, насправді отримують повний доступ до операційної системи та персональних даних користувача. У подальшому отримана зловмисниками інформація може використовуватись ними на власний розсуд. Крім того, вони таким чином матимуть змогу використовувати комп’ютери користувачів у протиправних діях", - попередили у відомстві.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві внутрішніх справ України висловили сподівання, що інтернет-провайдери будуть сумлінно виконувати рішення про блокування російських інтернет-порталів.