ua en ru

Кібер-вірус Petya.А після Європи і США вразив Азію

Кібер-вірус Petya.А після Європи і США вразив Азію Фото: хакерські атаки (Pixabey)

Є ознаки, що вірус починає поширюватися в Китаї, але масштабних збоїв не виявлено

Вірус-вимагач Petya.А, що поширюється схожим чином зі шкідливим шифрувальником WannaCry і вже вразив комп'ютери підприємств, портових операторів та урядових структур Європи і США, дістався до Азії. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначено, що в результаті кібератаки вийшла з ладу система управління вантажопотоком найбільшого в Індії контейнерного порту імені Джавахарлала Неру, оператором якого є A. P. Moller-Maersk, повідомило міністерство транспорту країни. Система не розпізнає приналежність вантажів.

Як повідомляється, є ознаки, що вірус починає поширюватися в Китаї, але масштабних збоїв виявлено не було, сказав Чжен Веньбінь, головний фахівець із захисту інформації Qihoo 360 Technology Co.

Експерти вірусної лабораторії ESET у вівторок заявили, що поширення шкідливої ​​програми-здирника Petya.А почалося з України. У десятку країн, які найвідчутніше торкнувся вірус, увійшли також Італія, Ізраїль, Сербія, Угорщина, Румунія, Польща, Аргентина, Чехія та Німеччина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США Федеральне бюро розслідувань і Міністерство внутрішньої безпеки почали розслідування у зв'язку з поширенням вірусу-здирника Petya.A, оскільки є дані, що серед його жертв були громадяни Сполучених Штатів.