ua en ru

КМДА виділить земділянку у Києві для будівництва ринку, де реалізовуватимуть свою продукцію товаровиробники, - А.Присяжнюк

Київська обласна державна адміністрація (ОДА) підписала угоду з Київською міською державною адміністрацією (КМДА) про виділення ділянки у Києві для будівництва ринку, де реалізовуватимуть свою продукцію обласні товаровиробники. Про це сьогодні повідомив губернатор Київської обл. Анатолій Присяжнюк під час введення в експлуатацію нового свинокомплексу в області.
Крім цього він повідомив, що Київська ОДА планує створити програму, за якою передбачається безкоштовно передавати свиней і корми для їх вирощування селянам з області.
"З тими селянами, хто забажає долучитися до такої програми, буде підписаний відповідний контракт, за яким передаватиметься близько 20 свиней для вирощування. По досягненню свинею потрібної ваги, вона повертається підприємству, а людина отримує кошти. Таким чином досягається мета у створенні робочих місць і забезпеченні продовольчими продуктами", - заявив А.Присяжнюк.
Стосовно нового свинокомплексу А.Присяжнюк повідомив, що на його зведення було витрачено 80 млн грн. Комплекс розрахований на вирощування 30 тис. поголів'я свиней у рік, що дозволить збільшити загальну потужність підприємства "Нива Переяславщини" до 120 тис. голів на рік.