ua en ru

КМДА: "В Києві з початку року демонтовано 659 незаконних рекламних конструкцій"

В Києві з початку року демонтовано 659 незаконних рекламних конструкцій. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Пузанов, передає прес-служба КМДА.

Протягом липня в Києві було демонтовано 178 незаконних рекламних конструкцій.

"Демонтаж залишається найбільш дієвим методом боротьби з розміщенням незаконної реклами. Коли КП "Київреклама" прибирає незаконну конструкцію, її власник, по-перше, залишається без прибутку, який він отримував від її використання. По-друге, зобов'язаний компенсувати роботи з демонтажу та сплатити кошти за зберігання демонтованих рекламних засобів. А це значні витрати", - підкреслив Олександр Пузанов.

Зі 178 конструкцій, що були демонтовані протягом липня, найбільшу кількість - 78 одиниць - склали вивіски. Крім того, було прибрано 75 щитів (що стояли окремо та були розміщені на фасадах будівель), 8 тумб, 3 телевізійних екрани, 1 конструкцію на даху та 13 рекламних засобів інших видів.

Окрім того, з початку року було скасовано 236 дозволів на розміщення зовнішньої реклами у зв'язку із закінченням строку їхньої дії.

Як повідомлялося, у першому півріччі 2012 р. до бюджету Києва було перераховано 41 млн грн за користування місцями для розміщення зовнішньої реклами. Усього до кінця року планується отримати 81 млн грн.

Раніше Пузанов також заявляв, що в Києві буде скорочено кількість комунальних підприємств.