ua en ru

КМДА створила інтернет-портал з укладання договорів пайової участі власниками МАФів

Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації створив інтернет-портал з укладання договорів пайової участі власниками малих архітектурних форм.

Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації створив інтернет-портал з укладання договорів пайової участі власниками малих архітектурних форм. Про це заявив заступник директора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш, повідомляє прес-служба КМДА.

"Завдяки ресурсам містобудівного кадастру процедура подачі документів буде максимально спрощеною. Постійні черги і очікування дозвільних документів протягом 21 дня вже в минулому. Відтепер достатньо буде витратити 15 хвилин роботи за комп'ютером, а за 5 днів - забрати вже підписані оригінали документів у дозвільному центрі. За цей час підприємець повинен сплатити пайову участь (внесок). Будь-який вплив людського фактора буде виключено", - зазначив Вавриш.

Як зазначається, документи зможуть оформити тільки ті власники тимчасових споруд, які були встановлені не пізніше квітня 2013 року. Не будуть мати можливості платити пайову участь також власники і тих споруд, які розташовані ближче 20-ти метрів від входів/виходів зі станцій метро і підземних переходів.

"Подача документів для укладення договорів пайової участі через розроблений портал - це підтвердження бажання власників тимчасових споруд працювати в правовому полі, чесно і прозоро. Якщо, наприклад, підприємці будуть надавати недостовірні відомості щодо тимчасової споруди, це суттєво знизить їх шанси на отримання паспорта прив'язки строком на 3 роки", - сказав Вавриш.

Крім цього, на порталі буде відображений графік демонтажу кіосків, без можливості його коригування "по дзвінку". Демонтаж буде здійснюватися у відповідності з затвердженими етапами: спочатку приберуть МАФи в 20-метровій зоні від входів/виходів зі станцій метро, далі від перехресть та зупинок громадського транспорту, шкіл і навчальних закладів, муніципальних установ і т.д.

Нагадаємо, раніше Київська міська рада змінила розмір пайової участі малих архітектурних форм (МАФів).