ua en ru

КМДА допускає скорочення весняних канікул через новий вірус

КМДА допускає скорочення весняних канікул через новий вірус Фото: школярі у Києві

У лютому очікується епідемія нового вірусу

Київська міська державна адміністрація (КМДА) допускає скорочення весняних канікул у столиці у зв'язку з прогнозованою епідемією нового вірусу, яка очікується в лютому 2016 р. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Так, за її словами, київська міська влада сьогодні не розглядає можливість скорочення весняних канікул або продовження навчально-виховного процесу влітку через призупинення навчально-виховного процесу в школах.

"Всі загальноосвітні навчальні заклади отримали рекомендації щодо використання окремих елементів або форм дистанційного навчання, щоб учні вчасно встигли пройти шкільну програму. Для цього можуть використовуватися всі технічні та інформаційні засоби: електронна пошта, соціальні мережі, засоби онлайн-зв'язку. При цьому рішення про використання тих чи інших форм дистанційного навчання вчителі приймають самостійно залежно від можливостей учнів. Тому сьогодні у нас немає об'єктивних підстав вносити зміни до графіку проведення навчально-виховного процесу", - пояснила вона.

У той же час заступник КМДА зазначила, що все буде залежати від епідемічної ситуації в столиці.

"Лікарі прогнозують у лютому епідемію ще одного вірусу, що може призвести до призупинення навчання. Проте навіть тоді ми запропонуємо додаткові елементи самостійної роботи, ущільнення програми та інші форми навчання, щоб випускники могли вчасно підготуватися до ЗНО", - додала Старостенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборона на заняття в школах Києва, введений із-за спалаху грипу та ГРВІ, продовжили до понеділка, 1 лютого.