ua en ru

КМДА вважає недостатнім відведені Києву 1,2 млрд куб. м газу

Києву недостатньо відведених йому 1,2 млрд, куб. м газу для нормального проходження опалювального періоду.

Києву недостатньо відведених йому 1,2 млрд, куб. м газу для нормального проходження опалювального періоду. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Новицький, передає кореспондент РБК-Україна.

Новицький зазначив, що кількість теплового газу розподілена Кабінетом міністрів по регіонах. Але відведений Києву газ, це приблизно дві третини від технологічного мінімуму, який необхідний Києву для того, щоб нормально пережити опалювальний сезон.

"Києву відведено 1,2 млрд теплового газу, його недостатньо для нормального проходження опалювального періоду. Тому в Києві створений антикризовий штаб, який буде забезпечувати зменшення споживання газу. Якщо Кабмін сказав, що має бути зменшено споживання газу на 30%, то ми також маємо зменшити споживання газу на 30%", - сказав він.

Новицький сподівається, що заходи економії допоможуть Києві нормально пережити опалювальний сезон.

Також він додав, що через недостатню кількість газу взимку може статися так, що киянам буде некомфортно в оселях.

Згідно нормативів в оселях бути температура має бути + 18 градусів, в кутових квартирах +20 градусів. Він додав, що вже найближчим часом заклади МОЗ мають бути забезпечені гарячою водою, а до 1 вересня заклади освіти.