ua en ru

КМДА розраховує на компенсацію з держбюджету частини витрат на ліквідацію наслідків снігопаду

Київська міська влада сподівається, що в місцевий міський бюджет будуть компенсовані кошти, які були витрачені на ліквідацію наслідків снігопаду в столиці, з державної казни. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи, що ця ситуація торкнулася Києва і 13 регіонів України, Києва найбільше... і в Україні це було визнано державним надзвичайним станом. Якщо він визнається на державному рівні, то частина витрат йде на державний бюджет. Ми дуже сподіваємося, що частина коштів, які ми витратимо, будуть компенсовані з державного бюджету", - сказав Мазурчак.

За його словами, КМДА подасть запит на компенсацію витрат на залучення техніки. "Ми попросимо, щоб витрати на цю (спеціалізовану) техніку, були компенсовані з державного бюджету. Роботи наших служб, які йдуть, працюють цілодобово, будуть компенсуватися з державного бюджету, з тих коштів, які виділяються на їх роботу", - сказав перший замглави КМДА.

У той же час Мазурчак не став відповідати на питання, в яку суму оцінюються витрати, які потрібні для ліквідації наслідків стихійних снігопадів: "Сьогодні не зможу вам сказати цієї цифри. Тим більше, що є багато людей, які вирішили нам допомогти безкоштовно, надали свою допомогу, техніку, але гроші за це не беруть".

Також від відповіді на питання про витрати коштів ухилився і генеральний директор КП "Київавтодору" Григорій Глінський, оскільки, за його словами, роботи ще не закінчені. У той же час він відзначив, що на ліквідаційні роботи довелося витратити десятки мільйонів гривень.

Читайте також: Надзвичайна ситуація в Києві триватиме ще мінімум тиждень ​​(фото, відео)