ua en ru

КМДА прийняла рішення заборонити мобільні кав'ярні, які працюють на газових балонах

У Києві прийнято рішення заборонити роботу мобільних кав'ярень, які працюють на газових балонах через вибух, який стався вчора на Контрактовій площі. Про це РБК-Україна повідомив в. о. заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.

"Не може кав'ярня працювати на газу, тільки на електроенергії. Газовий балон, на якому працює двигун - забороняється законом. Але вони всі працюють на газових балонах, тому вчора був вибух. Чисто випадково, ніхто не загинув, і було прийнято рішення в штабі надзвичайних ситуацій прибрати з Києва всі мобільні кав'ярні, які працюють на газу. Хто працює на елетроенергіі - будь ласка, нехай працюють", - сказав Голубченко.

Також він зазначив, що зараз він працює над тим, щоб на засідання Київради винести проект рішення, яке б врегульовувало роботу мобільних кав'ярень у Києві.

Голубченко додав, що намагався вирішити питання можливості працювати кав'ярнях на газу.

"Я спробував на прохання Асоціації кав'ярень знайти шлях вирішення цього питання так, щоб газові кав'ярні могли пройти експертизу і за якихось умов, які забезпечили б безпечну експлуатацію, їм би ставили який-небудь штамп у паспорті автомобіля, що вони можуть працювати на газу. Але нам сказали "ні", таких умов не існує, це заборонено, ми не можемо знайти, які технічні умови можна було б прийняти, щоб дозволити їм працювати на газу ", - додав Голубченко.

Нагадаємо, вчора трапився вибух на одній з мобільних кав'ярень, розташованій на Контрактовій площі.

Читайте також: У Києві на Подолі вибухнула автокав'ярня (фото, відео)