ua en ru

КМДА звернулась до правоохоронців з проханням захистити вклади киян-клієнтів банку "Хрещатик"

КМДА звернулася до правоохоронних органів та податкової служби з проханням захистили вклади киян, а також кошти самої міської держадміністрації, та не допустили можливого виводу капіталів на офшори. Про це під час прес-конференції у приміщенні Національного банку України заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

"Я представляю тут київську громаду, якій належить 25% акцій Банку. Хочу нагадати, що його контрольний пакет був проданий 10 років тому і вже 10 років Банк Хрещатик не є муніципальним. Проте, ми не можемо ігнорувати цю ситуацію. Ми звертаємося до правоохоронців з проханням захистити вклади киян-клієнтів банку "Хрещатик". Крім того, ми просимо перевірити діяльність керівництва банку. Адже, хоча місту належить 25% акцій, адміністрація та всі кияни значною мірою залежать від цієї фінансової установи. Також ми просимо Національний банк України гарантувати кожному киянину повернення всіх коштів", – заявив Геннадій Пліс.


Він додав, що КМДА також триматиме на контролі ситуацію з проектом "Картка киянина".

"Проект "Картка киянина" має три складових – транспортну (квиток), соціальну (пільги та дисконти у аптеках і торговельних мережах) і платіжну. Лише остання функція через ситуацію з "Хрещатиком" може бути заблокована. Власники картки киянина зможуть замовити перевипуск карток в "Ощадбанку" у найближчий час", – сказав Геннадій Пліс.