ua en ru

КМДА розпочала свою роботу у штатному режимі

Київська міська державна адміністрація вранці 17 лютого розпочала свою роботу в штатному режимі, передає кореспондент РБК-Україна.

Київська міська державна адміністрація вранці 17 лютого розпочала свою роботу в штатному режимі, передає кореспондент РБК-Україна.

За повідомленнями бійців самооборони, близько 250 активістів передали будівлю КМДА її працівникам ще близько 8:00 і до 8:15 вирушили на відпочинок у Жовтневий палац.

Нагадаємо, 16 лютого опозиція заявила про звільнення будівлі КМДА, яке було захоплене активістами Євромайдану 1 грудня 2013 р.

Однак у ніч на 17 лютого частину активістів, які зараховують себе до угруповань під назвою "Нарнія" і "Вікінги", спробували знову захопити будівлю. Це їм завадили зробити нардепи від "Свободи".

Вчора голова КМДА Володимир Макеєнко в офіційних листах повідомив генерального прокурора України Віктора Пшонку і в.о. міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка про звільнення мітингувальниками будівлі КМДА та розблокування проїзду по вул. Грушевського.

"Повідомляємо вас про те, що 16 лютого в 10:20 адміністративні будівлі КМДА та Київради передані від групи міжнародних спостерігачів повноважним представникам Київської міської ради і Київської міської державної адміністрації, які оформлені відповідним протоколом", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сьогодні у відношенні осіб, що скоїли протиправні дії в рамках Євромайдану з 27 грудня 2013 р. по 2 лютого 2014 р. набрав чинності закон про амністію (№737-VII "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань").

Про це напередодні повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка на офіційному сайті ГПУ, чим з сьогоднішнього дня ввів у дію закон.

Згідно із законом, під амністію підпадають усі учасники акцій, пов'язаних з проведенням Євромайдану. У разі невиконання активістами вимоги звільнити адмінбудівлі і розблокувати транспортні комунікації, через 15 днів після набрання чинності закон повинен був її втратити.