ua en ru

КМДА: в Києві спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ

КМДА: в Києві спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ Фото: грип у Києві

Кількість хворих на грип та ГРВІ становить 7 тисяч 253 людини

У Києві спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Про це заявили в Департаменті охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Кількість зареєстрованих хворих на ГРВІ та грип протягом 18 січня, у порівнянні з вихідними, збільшилася і становить 7 тисяч 253 людини. Станом на 19 січня в установах охорони здоров'я, у складі яких функціонують інфекційні, терапевтичні та пульмонологічні відділення, на стаціонарному лікуванні перебуває 434 хворих на ГРВІ та 166 хворих на грип", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що заклади охорони здоров'я закупили 170 швидких тестів для діагностики грипу А і В. Для лікування хворих на ГРВІ та грип придбано 190 упаковок препарату з діючою речовиною "Озельтамівір" (Таміфлю). Станом на 19 січня в установах охорони здоров'я в наявності 294 упаковки "Таміфлю" та 461 вільна ліжко.

Нагадаємо, рівень захворюваності на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію в Києві може досягти епідеміологічного порогу в наступний четвер, 21 січня.