ua en ru

КМДА: До 15 жовтня весь житловий фонд столиці буде підключений до теплопостачання

До 15 жовтня весь житловий фонд Києва буде підключений до теплопостачання. Про це під час прес-конференції, присвяченої підготовці міста до зими, заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба КМДА.
«З вчорашнього дня ми розпочали пуск теплоносія до систем теплопостачання будівель соціального захисту: дитячих садочків, навчальних закладів та медичних установ. Станом на сьогодні вже опалюється 125 дошкільних закладів, 28 шкіл та 122 лікувальних заклади. За два дні вся соціальна інфраструктура Києва буде підключена до тепла», - зауважив О.Мазурчак.
Він також зазначив, що одразу після завершення підключення до опалення соціальних закладів столиці, до тепла почнуть підключати й житлові будинки Києва. «Оскільки вже сьогодні середньодобова температура повітря відчутно знизилась, ми не будемо чекати загальноприйнятого терміну, і вже до 15 жовтня всі будинки належно обігріватимуться», - додав він.
О.Мазурчак також зауважив, що столична влада в жодному разі не допустить ситуації, яка склалася минулої зими. Він додав, що на придбання додаткової кількості одиниць снігоприбиральної техніки та солерозкидувачів передбачено 47,5 млн грн. Крім того, відремонтовано техніку, яка експлуатувалася міськими службами і у попередні роки.

Нагадаємо, голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський сьогодні заявив, що "Київенерго" прогнозує завершення підключення житлового фонду столиці до тепла 21 жовтня.