ua en ru

КМДА до 15 липня 2013 повинна визначити перелік повноважень для передачі від центральних органів місцевій владі

Київська міська державна адміністрація до 15 липня 2013 р. має визначити перелік тих повноважень центральних органів виконавчої влади, які було б доцільно передати місцевим державним адміністраціям, та запропонувати Кабінету міністрів України механізм такої передачі. Про це повідомив заступник голови КМДА - керівник апарату Олександр Пузанов під час розширеного засідання колегії КМДА, повідомила прес-служба КМДА.

"Ми неодноразово обговорювали питання позбавлення місцевої влади повноважень, зверталися до Кабміну й Президента, і, нарешті, нас почули. Приємно констатувати, що держава відчула необхідність посилення ролі місцевих органів влади, - заявив Пузанов.

За його словами, Київ вже отримав додаткові функції у сфері екології, надзвичайних ситуацій, благоустрою. На підході - повноваження у сфері реєстрації прав на майно, впливу на порушників правил паркування, будівництва тощо.

Пузанов повідомив, що згідно з указом Президента України від 24 травня 2013 р. "Про заходи забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території" голова КМДА буде затверджувати плани роботи територіальних підрозділів центральної виконавчої влади в місті Києві, координувати їхню діяльність, погоджувати призначення та звільнення керівників.

За словами заступник голови КМДА, роботу з письмового узгодження планів буде виконувати апарат Київської міськдержадміністрації.

Порядок погодження кадрових питань планується затвердити до 1 серпня.

Читайте також: В Україні найближчим часом стартує територіально-адміністративна реформа, - голова профільного комітету ВР