ua en ru

Керрі пообіцяв Лаврову терміново використовувати важелі Вашингтона для впливу на українську опозицію

За ініціативою російської сторони ввечері 22 лютого 2014 р. відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з державним секретарем США Джоном Керрі.

За ініціативою російської сторони ввечері 22 лютого 2014 р. відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з державним секретарем США Джоном Керрі. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

Лавров привернув увагу до того, що після підписання 21 лютого 2014 р. угоди між урядом України і опозицією ситуація в цій країні різко деградувала через нездатність або небажання опозиційних сил поважати досягнуті домовленості, які були укладені за активної участі Німеччини, Польщі та Франції. Незаконні екстремістські угруповання відмовляються скласти зброю і фактично беруть Києва під свій контроль при потуранні лідерів опозиції, що засідають у Верховній Раді, підкреслив глава російського зовнішньополітичного відомства.

Російський міністр нагадав держсекретареві про те, що ця тема докладно обговорювалася 21 лютого 2014 р. у телефонній розмові Президента РФ Володимира Путіна з Президентом США Бараком Обамою, в ході якого Путін закликав американського лідера використовувати всі можливості для припинення протиправних дій радикалів і повернути ситуацію в конституційне поле.

Керрі підтвердив прихильність США виконанню домовленостей 21 лютого 2014 р. і обіцяв терміново використовувати наявні у Вашингтона важелі для впливу на опозицію.