ua en ru

Керрі обговорив з Путіним ситуацію в Україні та Сирії, а також долю Савченко

Керрі обговорив з Путіним ситуацію в Україні та Сирії, а також долю Савченко Фото: Джон Керрі про переговори з Володимиром Путіним

Держсекретар США також вважає, що в Америці стали краще розуміти рішення російського президента

Темою розмови між держсекретарем США Джоном Керрі і російським президентом Володимиром Путіним стали ситуація в Сирії та Україні, а також доля української льотчиці Надії Савченко. Про це заявив Джон Керрі під час прес-конференції за підсумками переговорів з Володимиром Путіним і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Керрі назвав переговори, які тривали чотири години, "конструктивними". Також він зазначив спільну позицію Росії і США щодо протистояння терористам в Сирії.

"Після тих жахливих терактів, які відбулися в Брюсселі, потрібно не забувати, що вони є нагадуванням про те, які перед нами стоять завдання сьогодні. Йдеться про те, щоб закінчити, врегулювати конфлікт в Сирії і всю увагу направити на те, щоб знищити ІДІЛ", - сказав Керрі.

За його словами, США стали краще розуміти рішення російського президента.

"Таким чином, сьогодні, я думаю, справедливо міг би сказати, що ми краще розуміємо ті рішення, які останнім часом приймав президент Путін, і також краще розуміємо, як потрібно просуватися далі", - додав Керрі.

У той же час держсекретар нагадав, що США виступають за якнайшвидше виконання Мінських угод.

Крім цього, Керрі висловив надію на те, що українській льотчиці Надії Савченко, засудженій в Росії, "дозволять повернуться в Україну".

Раніше держсекретар заявляв, що у США є ідеї, як швидше досягти прогресу у вирішенні кризи в Україні.