ua en ru

Керрі і Лавров обговорили способи врегулювання конфлікту в Сирії

Керрі і Лавров обговорили способи врегулювання конфлікту в Сирії Фото: Джон Керрі і Сергій Лавров

Обговорювалося налагодження міжсирійського політичного процесу

Держсекретар США Джон Керрі і глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров обговорили по телефону можливість підключення до врегулювання в Сирії всіх основних країн регіону. Про це повідомляє прес-служба МЗС Росії.

"26 жовтня відбулася телефонна розмова Міністра закордонних справ Російської Федерації С. В. Лаврова та Державного секретаря США Дж. Керрі. Обговорювалися можливі кроки з надання сприяння зусиллям з налагодження міжсирійського політичного процесу з підключенням усіх основних країн регіону", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія і США вперше з початку військової повітряної кампанії РФ обговорять Сирію. Держсекретар США Джон Керрі зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим, а також високопоставленими дипломатами з Саудівської Аравії і Туреччини в п'ятницю у Відні (Австрія).

Разом з тим, повідомлялося, що у Франції завтра, 27 жовтня, відбудеться міжнародна зустріч щодо ситуації в Сирії "за участю представників різних зарубіжних країн", але без залучення Росії.