ua en ru

Керрі: Boeing збили з території бойовиків

Керрі: Boeing збили з території бойовиків Фото: Джон Керрі

Держдеп вимагає повного і незалежного розслідування

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що 17 липня 2014 року малайзійський Boeing на Донбасі був збитий з території, яка контролюється бойовиками. Про це йдеться в повідомленні Держдепартаменту, підписаний Джоном Керрі, передає BBC.

"Ми вважаємо, що рейс MH17 був збитий ракетою "земля-повітря", запущеної з території, контрольованої сепаратистами східної України. Через рік ми підтверджуємо свою прихильність до ідеї повного і незалежного міжнародного розслідування", - йдеться в повідомленні.

"Найважливіше, щоб ті, хто несе відповідальність (за те, що сталося, - ред.), були покарані", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, через рік після трагедії, що трапилася в мережі з'явилося відео, зняте бойовиками відразу після аварії малайзійського Boeing в Донецькій області 17 липня 2014 р.

Кадри відображають сум'яття бойовиків, коли ті дізналися, що був збитий не український винищувач, а цивільний літак.

Також, 16 липня, Верховна Рада України підтримала проект постанови "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, національних парламентів держав світу за створення міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 р."

Відзначимо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.