ua en ru

Кернеса перевели до палати інтенсивної терапії, - мерія Харкова (оновлено)

Харківського мера Геннадія Кернеса перевели до палати інтенсивної терапії Харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. А. В. Мещанінова..

Харківського мера Геннадія Кернеса (на фото) перевели до палати інтенсивної терапії Харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. О. І. Мещанінова. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі мерії м. Харкова.

Стан харківського градоначальника, як і раніше, тяжкий. У мерії Харкова поки не володіють інформацією, чи прийшов він до тями.

Прес-служба мерії Харкова також спростовує чутки, поширені в ряді ЗМІ, про нібито смерть Кернеса в результаті отриманого ним сьогодні вогнепального поранення.

Кернеса перевели до палати інтенсивної терапії, - мерія Харкова (оновлено)

(Фото: прес-центр Геннадія Кернеса)

За даними голови Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураба Аласанії, у мера Харкова Геннадія Кернеса прострелено хребет.

За словами директора Харківського інституту загальної та невідкладної хірургії Валерія Бойка, Кернес станом на 18:00 перебував без свідомості, під наркозом.

"Торакоабдомінальне поранення - це завжди загрозлива для життя ситуація. У Геннадія Кернеса великі ушкодження органів грудної клітини, черевної порожнини та заочеревинного простору. Операція, яку ми зробили, мала реанімаційний характер. Ми зупинили кровотечу, скоригували життєво важливі функції. Стан хворого тяжкий, ближче до дуже тяжкого. Зараз проводяться консиліуми лікарів різних спеціальностей і додаткова діагностика його стану. Геннадій Кернес перебуває під наркозом, до нього підключений апарат штучної вентиляції легенів", - цитує Бойка прес-служба мерії Харкова.

Як раніше заявив Бойко, який оперував Кернеса, загроза для його життя буде зберігатися кілька днів.

Сьогодні до Харкова очікується прибуття групи фахівців з Ізраїлю, які мають оглянути Кернеса. Про це повідомила заступник мера Харкова з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан в ефірі ICTV. З її слів, стан життєдіяльності Кернеса задовільний. Річ у тім, що стан Кернеса не дозволяє транспортування його до Ізраїлю, навіть на спеціально обладнаному літаку.

Нагадаємо, сьогодні близько 12:00 було скоєно замах на мера м. Харкова Геннадія Кернеса, коли він здійснював пробіжку Бєлгородським шосе. Харківський міський голова отримав вогнепальне поранення у спину. У нього пробита грудна клітка, пошкоджені внутрішні органи.

Міліція порушила справу за фактом замаху на Кернеса.

В.о. Президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов доручив Міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки України розслідувати замах на життя Кернеса.