ua en ru

Кернес скасував святкування 360-річчя Харкова через події на Донбасі

Мер Харкова Геннадій Кернес скасував святкування 360-річчя міста 23 серпня 2014 р. через подій на Донбасі.

Мер Харкова Геннадій Кернес скасував святкування 360-річчя міста 23 серпня 2014 р. через подій на Донбасі. Про це йдеться в його зверненні, опублікованому на сайті Харківської міської ради.

"Наближається одне з найулюбленіших і довгоочікуваних для нас, жителів Харкова, свят - День міста, яке ми відзначаємо щорічно 23 серпня. В цьому році Харкову виповнилося 360 років. Кожен рік ми намагаємося зробити це свято незабутнім для харків'ян різного віку, наповнити його радісними емоціями. На жаль, в цьому році дорогий для харків'ян день затьмарений подіями в сусідніх областях. Там тривають бої, гинуть люди. Було б неправильним в ці трагічні і доленосні для України дні святкувати День міста", - заявив Кернес.

При цьому він запевнив харків'ян, що коли "пройде час політичних і військових баталій", Харків зможе відзначити день міста.

"І я вірю, що наступний День міста ми відзначимо в мирній Україні й, як і раніше, зберемося на найбільшій площі Європи, щоб відсвяткувати День нашого рідного міста і сказати ветеранам, які визволяли Харків, дітям війни, трудівникам тилу, бійцям антитерористичної операції наше "Дякую" за мирне небо", - додав Кернес.