ua en ru

У Кентуккі прискорять демонтаж пам'ятників через протести у Вірджинії

У Кентуккі прискорять демонтаж пам'ятників через протести у Вірджинії Фото: мер Лексінгтона Джим Грей (twitter.com/JimGrayLexKY)

Мер американського міста Лексінгтон має намір демонтувати пам'ятники періоду конфедератів

Мер американського міста Лексінгтон (штат Кентуккі) Джим Грей заявив, що після зіткнень націоналістів у Вірджинії теж має намір демонтувати пам'ятники періоду конфедератів. Про це мер повідомив у своєму Twitter.

"Трагічні події в Шарлотсвіллі прискорили мою заяву, яку я збирався зробити наступного тижня", - написав Грей у мікроблозі.

За словами політика, 15 серпня він планує попросити міську раду дати дозвіл на знесення пам'ятників конфедератам періоду Громадянської війни.

Зазначено, що мова йде про два пам'ятники, генералам Джону Ханту Моргану і Джону Кебелл Брекінріджу.

Нагадаємо, раніше через знесення пам'ятників у місті Шарлотсвілл (штат Вірджинія) почалися зіткнення націоналістів. Ультраправі влаштували протест через плани уряду прибрати з Парку емансипації пам'ятник генералу армії Конфедерації в роки Громадянської війни Роберту Лі. Перші зіткнення учасників акції і їхніх супротивників почалися 11 серпня, в результаті місцева влада запровадила в штаті режим надзвичайної ситуації.

12 серпня невідомий на автомобілі в'їхав у натовп маніфестантів, які виступали проти ультраправих активістів, щонайменше одна людина загинула, ще 19 постраждали.