ua en ru

У Кенії опозиція висунула умови своєї участі в повторних виборах

У Кенії опозиція висунула умови своєї участі в повторних виборах Фото: Раіла Одінга (flickr.com csis_er)

Раіла Одінга вимагає гарантій для участі в президентських виборах

В Кенії лідер опозиції висунув умови своєї участі в повторних виборах президента. Про це повідомляє DW.

"Опозиційний лідер і екс-прем'єр-міністр Кенії Раіла Одінга відмовився брати участь у повторних президентських виборах, намічених на 17 жовтня, без "законних і конституційних" гарантій", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, лідер опозиції вимагає звільнити 6 чиновників з виборчої комісії і відкрити проти них кримінальні провадження.

"Не можна зробити одну й ту ж помилку двічі і чекати інший результат. Багатьох чиновників виборчої комісії саме час відправити додому, а за деякими розпочати слідство по жахливих злочинів, які вони скоїли", - заявив Одінга.

Крім того, опозиціонер не згоден з обраною для нового туру виборів датою 17 жовтня 2017 року. Замість цього він наполягає на проведенні виборів між 24 і 31 жовтня.

У свою чергу, уряд Кенії цю ініціативу не підтримує. На думку чиновників, проведення перевиборів в ці дати може перешкодити важливим випускних іспитів, які також заплановані на ці дні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кенії оголосили про перевибори президента після ряду протестів в країні, в ході яких за заявами опозиції було вбито близько сотні протестувальників.