ua en ru

Кемерон і Юнкер обговорили умови членства Великобританії в ЄС

Кемерон і Юнкер обговорили умови членства Великобританії в ЄС Фото: Девід Кемерон

Переговори фокусувалися на реформування ЄС

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в Лондоні у вівторок, 26 травня, розпочали дискусію щодо перегляду умов членства Великобританії в Євросоюзі. Про це заявив представник британського прем'єра, передає Deutsche Welle.

"Переговори фокусувалися на реформування ЄС і перегляду його відносин з Великобританією", - заявив представник британського прем'єра.

Відзначається, що в недавньому минулому між Кемероном і Юнкером зберігалися напружені відносини, оскільки ще в минулому році британський прем'єр намагався заблокувати призначення Юнкера головою виконавчого органу Євросоюзу. За даними видання, він називав його федералістом старого стилю і відкрито виступав проти його кандидатури.

В ході цієї зустрічі Кемерон підкреслив, що статус-кво для британців неприйнятний. У Лондоні очікують змін всередині ЄС. Голова Єврокомісії, зі свого боку, пообіцяв, що всіляко сприятиме набуттю прийнятного для Великобританії рішення.

Нагадаємо, громадяни більшості країн Євросоюзу, які живуть у Великобританії, не зможуть проголосувати на референдумі з питання виходу країни з ЄС.