ua en ru

Екс-прем'єр Британії намагався звільнити головного редактора Daily Mail через Brexit, - ВВС

Екс-прем'єр Британії намагався звільнити головного редактора Daily Mail через Brexit, - ВВС Фото: колишній прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон

Кемерон намагався натиснути спочатку на головного редактора, а потім на власника газети

На початку минулого року діючий на той момент прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон переконував власника газети Daily Mail Джонатана Хармсворта (лорда Ротерміра) звільнити головного редактора видання Пола Дейкра, який активно агітував за Brexit. Про це повідомляє BBC.

Зазначено, що лорд Хармсворт сказав Дейкру про тиск, який на нього здійснювали, вже після референдуму.

Відомо, що до зустрічі з Хармсвортом Кемерон зустрічався безпосередньо з Дейкром на Даунінг-стріт, просячи того "дати послаблення". Тим не менш, Дейкр заявив прем'єру, що був переконаним євроскептиком протягом останніх 25 років і міняти свою позицію з приводу Brexit не збирається.

Зазначено, що Daily Mail вела широку кампанію на підтримку Brexit, яку вважають чинником, що істотно вплинув на підсумки голосування.

Повідомляється, що політики не раз намагалися впливати на лорда, однак він ніколи не втручався у редакційну політику газет, які йому належать.

Представник Кемерона заявив, що екс-прем'єр Британії ніколи не вважав, що може визначати повістку Daily Mail. Дейкр від коментарів відмовився.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила про те, що процес виходу країни з Євросоюзу може початися вже 9 березня.