ua en ru

У Кембриджі попрощалися зі Стівеном Гокінгом

У Кембриджі попрощалися зі Стівеном Гокінгом Фото: похорони Стівена Гокінга (twitter.com-updayFR)

Попрощатися із вченим прийшли засновник SpaceX Ілон Маск та астроном Мартін Джон Ріс

У Кембриджі (Велика Британія) в суботу, 31 березня, відбулась церемонія прощання із вченим, фізиком-теоретиком Стівеном Гокінгом, який помер 14 березня. На церемонію прощання прийшло понад півтисячі людей, передає AP.

Зокрема, попрощатися із вченим прийшли засновник SpaceX Ілон Маск та астроном Мартін Джон Ріс.

Попри те, що Гокінг все життя заявляв, що він атеїст, рідні прийняли рішення влаштувати церемонію. Служіння відбулось у у церкві Святої Марії, котра неподалік коледжу Гонвілл і Кіз, де пропрацював професор понад 50 років.

У Кембриджі попрощалися зі Стівеном ГокінгомУ Кембриджі попрощалися зі Стівеном ГокінгомУ Кембриджі попрощалися зі Стівеном ГокінгомУ Кембриджі попрощалися зі Стівеном Гокінгом

Фото: похорони Стівена Гокінга (twitter.com-updayFR)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всесвітньо відомого англійського фізика-теоретика Стівена Гокінга поховають у Вестмінстерському абатстві поруч з могилами Ісаака Ньютона та Чарльза Дарвіна.

Раніше повідомлялося, чому легендарний фізик так і не отримав Нобелівську премію. За словами професора Стокгольмського університету Едварда Мертселя, можливе пояснення цього полягає в тому, що поки що ніхто не зумів науково підтвердити істинність знаменитих відкриттів Хокінга.