ua en ru

Кожен шостий долар інвестицій в Україну припадає на Дніпропетровську область

Кожен шостий інвестований в Україну долар за роки незалежності припав на проекти, реалізовані у Дніпропетровській області. Тільки в 2011 р. регіон залучив 1 млрд дол. інвестицій. Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня. Україна".
"На Дніпропетровщину припадає найбільший в Україні обсяг прямих іноземних інвестицій, що становить понад 8 млрд дол. США. Шістнадцять країн здійснюють прямі мільйонні інвестиції в область. Серед них - Великобританія, США, Німеччина, Австрія, Росія, Ізраїль. Цей показник став основним аргументом для Асоціації європейських регіонів в ході ухвалення рішення про членство Дніпропетровської області в АЄР (Асамблея європейських регіонів)", - зазначив губернатор області Олександр Вілкул.
На цьому тлі місцеві компанії також збільшують свою прибутковість. Так, підприємства, що працюють в області, за рік змогли збільшити свій прибуток удвічі - до 30 млрд грн, при тому, що в середньому по країні прибутковість успішних компаній збільшилася в 1,3 рази. В умовах загальної кризи за останні 1,5 роки в Дніпропетровській області було працевлаштовано 44 тис. людей і додатково створено 55 тис. нових робочих місць.
Основою системи роботи з інвесторами в регіоні є Дніпропетровське інвестиційне агентство. Його завдання - повний супровід кожної інвестиції від подачі заявки на реалізацію проекту до його повного завершення. Агентство сприяє у вирішенні бюрократичних процедур, допомагає з підготовкою документів і "прискорює" чиновників в окремих дозвільних відомствах.