ua en ru

Кожен п'ятий житель півдня і сходу України підтримує автономію окупованого Донбасу, - опитування

Кожен п'ятий житель півдня і сходу України підтримує автономію окупованого Донбасу, - опитування Фото: опитування (pixabay.com)

Ще 37% жителів півдня і сходу вважають, що Донбасу потрібно зберегти такі ж відносини з Україною, як і до окупації

Кожен п'ятий житель півдня і сходу (18%) України підтримує автономію окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією GfK на замовлення Інституту масової інформації, повідомляє пресс-служба інституту.

"37% жителів неоккупированных частин Півдня і Сходу України переконані, що Луганська і Донецька області повинні зберегти відносини з Києвом у такому ж форматі, в якому вони були до кризи. 18% підтримують значну або певну автономію", - йдеться в повідомленні.

Частка прихильників передачі Донбасу російської Федерації залишається незначною - 2% опитаних.

Кожен п'ятий житель півдня і сходу України підтримує автономію окупованого Донбасу, - опитуванняФото: результати опитування

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кожен четвертий житель півдня і сходу України підтримує вступ в Євросоюз. Вступ України в ЄС і НАТО підтримує те ж кількість респондентів, що і в минулому році, а от підтримка Митного союзу знизилася з 18% у 2016 році до 14% у 2017 році.