ua en ru

Кожна п'ята дитина в розвинених країнах живе в бідності, - ЮНІСЕФ

Кожна п'ята дитина в розвинених країнах живе в бідності, - ЮНІСЕФ Фото: ЮНІСЕФ (flickr.com-sabra)

У США понад 29% дітей живуть за межею бідності

Кожна п'ята дитина в розвинених країнах світу живе бідно, а кожна восьма дитина харчується нерегулярно. Про це сказано у висновках звіту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), передає Deutsche Welle.

Так, експерти дослідили життєве становище дітей у 41 розвиненій країні світу на предмет виконання цілей стійкого розвитку, сформульованих ООН. Це рівень бідності, нерівності, доступ до системи охорони здоров'я, освіти, безпеки тощо.

"На першому місці рейтингу - Норвегія, на другому - Німеччина. Далі розташувалися Данія, Швеція, Фінляндія та Ісландія. США опинилися на 37-му місці. Найнижчі місця в рейтингу посіли Мексика, Румунія, Болгарія та Чилі", - повідомляє видання.

Вказано, що якщо у скандинавських країнах кожна десята дитина живе за межею бідності, то в Румунії та Ізраїлі - кожна третя. У Німеччині бідно живуть 15% дітей, у США - понад 29%. При цьому низький рівень бідності серед дітей Скандинавії експерти частково пояснюють надійною системою соціального захисту.

Крім того, відповідно до інформації ЮНІСЕФ, у США та Великобританії кожна п'ята дитина харчується нерегулярно, у Мексиці та Туреччині - кожна третя. При цьому в Німеччині - лише кожна двадцята.

Країни, представлені в рейтингу, входять до Євросоюзу та/або Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Нагадаємо, дані Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) свідчать, що у світі понад 2,7 млн дітей живуть в інтернатах, дитячих будинках і аналогічних установах.