ua en ru

Кожен нардеп коштує держбюджету понад 80 тис. гривень в місяць, - дослідження

Кожен нардеп коштує держбюджету понад 80 тис. гривень в місяць, - дослідження Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

У рік кожен українець витрачає на утримання Ради 72 гривні

Утримання одного народного депутата України обходиться державному бюджету України 80 тисяч гривень в місяць. Про це йдеться в дослідженні "Слова і Справи".

Наголошується, що зарплатний фонд Верховної Ради України в цьому році складає 548,4 млн. гривень, з яких 416,4 млн. гривень спрямовується на заробітні плати, 75,5 млн гривень на стимулюючі доплати і надбавки, 29,2 млн гривень - на матеріальну допомогу, 27,3 млн гривень - на премії і 2,2 млн гривень на відрядження по Україні.

На утримання адміністративних будинків Верховної Ради сумарною площею 75,133 тис. кв. м держава витратить 110,7 млн гривень, на оплату комунальних послуг піде орієнтовно 39,3 млн гривень. Зміст парламентського автопарку обходиться 50 млн гривень.

У співвідношенні витрат Ради, один законопроект в середньому обходиться в 423,6 тис. гривень.

altaltalt

Нагадаємо, в липні 2017 року 8 народних депутатів пропустили всі засідання Верховної Ради України: Сергій Власенко та Олександра Кужель ("Батьківщина"), Євген Бакулін та Іван Мирний ("Опозиційний блок"), В'ячеслав Богуслаєв і Олександр Онищенко ("Воля народу"), Михайло Хміль ("Народний фронт"), а також позафракційний Сергій Клюєв.