ua en ru

Катастрофа Су-27: Повітряні сили скасували заходи із журналістами

Катастрофа Су-27: Повітряні сили скасували заходи із журналістами Фото: Су-27УБ (facebook.com/831s-tactical-aviation-brigade)

В останні два дні навчань на аеродромах у Сатрокостянтинові та Гавришівці планувались заходи за участю ЗМІ

Командування Повітряних сил Збройних сил України (ПС ЗСУ) скасувало заходи за участю журналістів під час міжнародних навчань "Чисте небо-2018". Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-центр Командування ПС.

Зазначається, що скасування заходів за участю ЗМІ пов'язані з катастрофою, яка сталася із винищувачем Су-27УБ.

"Заходи, які були сплановані протягом 18-19 жовтня на аеродромах Староконстянтинів та Гавришівка за участю представників засобів масової інформації під час багатонаціонального навчання "Чисте небо - 2018" проводитися не будуть", - повідомили у ПС.

Додамо, що у ці дні мало відбутись завершення військових авіаційних навчань на аеродромах у Хмельницькій та Вінницькій області.

Катастрофа Су-27: Повітряні сили скасували заходи із журналістами

Нагадаємо, нещодавно у Командуванні ПС ЗСУ офіційно підтвердили, що внаслідок падіння винищувача Су-27 загинули обидва пілоти літака. Другим загиблим пілотом виявився член Національної гвардії США. Перший загиблий - командир екіпажу винищувача Іван Петренко, начальник авіації повітряного командування "Схід".

Військова прокуратура почала розслідування аварії винищувача Су-27, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо-2018". Літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові для виконання навчально-бойового вильоту.

Згодом у прокуратурі повідомили, що у рамках розслідування падіння винищувача Су-27 було вилучено документи на літак та льотну документацію.

Військовий винищувач Су-27УБ, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо 2018", впав Вінницькій області 16 жовтня близько 17:00.