ua en ru

Каталонці у Франції готові прийняти Пучдемона і його соратників

Каталонці у Франції готові прийняти Пучдемона і його соратників Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com KRLSPuigdemont)

Близько іспанського кордону для них приготовлено близько 200 будинків і квартир

У Франції каталонці готові прийняти лідера Каталонії Карлеса Пучдемона і його соратників у випадку, якщо їм доведеться покинути Іспанію. Про це заявив глава Комітету за самовизначення Північної Каталонії Робер Казановас, передає "Радіо Свобода".

За словами Казановаса, французькі прихильники, на випадок арештів і переслідувань з боку іспанської влади Пучдемона, приготували для нього віллу з басейном і ще будинки та квартири для 200 людей біля іспанського кордону.

Зазначимо, що Північною Каталонією називають район проживання каталонців у французькому департаменті Східні Піренеї.

Нагадаємо, центральний уряд Іспанії готовий застосувати силу для відновлення порядку в Каталонії. Уряд Іспанії буде використовувати каталонську поліцію для придушення протестів, які загрожують громадському порядку. "Жоден уряд не хоче будь-яких актів насильства, але уряд повинен переконатися в тому, що закон дотримується, і якщо є люди з іншої сторони, які не хочуть виконувати закон, то через Mossos d'Esquadra (каталонська поліція, - ред.), нам доведеться відновити закон", - сказав прес-секретар іспанського уряду і міністр освіти Іньїго Мендес де Віго.