ua en ru

З Каталонії почали виводити додаткові підрозділи поліції і Нацгвардії

З Каталонії почали виводити додаткові підрозділи поліції і Нацгвардії Фото: Каталонія (wikimedia.org Ivan McClellan)

На час референдуму влада Іспанії ввела в Каталонію до 10 тис. правоохоронців

З Каталонії почали виводити додаткові підрозділи Національної поліції і Національної гвардії, введені напередодні референдуму про незалежність 1 жовтня. Про це повідомляє DW.

"Іспанський уряд у вівторок, 26 грудня, початок виводити з Каталонії додаткові підрозділи правоохоронних органів, які були направлені туди перед референдумом про незалежність регіону 1 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, представник міністерства внутрішніх справ країни повідомив, що з регіону в суботу, 30 грудня, будуть "поступово" виведені додаткові сили Національної поліції і Національної гвардії.

Так, він не вказав, скільки саме правоохоронців було додатково відправлено в регіон у вересні. Проте місцеві ЗМІ оцінювали їхню кількість приблизно в 4-10 тис. осіб.

Зазначимо, 21 грудня в Каталонії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент автономії був розпущений після того, як депутати оголосили про незалежність, спираючись на результати референдуму 1 жовтня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що король Іспанії Феліпе VI у своєму різдвяному зверненні до нації закликав прихильників незалежності Каталонії уникати конфронтації.