ua en ru

Каплін опублікував подробиці справи за результатами перевірки Сергія Зуєва

Каплін опублікував подробиці справи за результатами перевірки Сергія Зуєва Фото: Сергій Каплін

Народний депутат України Сергій Каплін опублікував подробиці кримінальної справи за результатами спецперевірки кандидата на пост глави "Укренерго" Сергія Зуєва. Відповідний документ опублікований на його сторінці в Facebook.

Зазначимо, раніше Окружний адміністративний суд Києва встановив судову заборону Кабінету Міністрів погоджувати Сергія Зуєва на посаду директора НЕК "Укренерго".

КОРУПЦІЙНА СХЕМА №777! Використання службового становища з метою збагачення та в інтересах третіх осіб. Пропоную вашій ...

Опубліковано Сергієм Капліним 12 жовтня 2016 р.

"Використання службового становища в корисливих цілях збагачення та в інтересах третіх осіб. Пропоную вашій увазі частину матеріалів кримінальної справи за фактом спецперевірки кандидата на пост глави "Укренерго" громадянина Зуєва, про якого так піклується Сергій Лещенко", - прокоментував Каплін.

Він також зазначив, що "постанова Кабінету міністрів Арсенія Яценюка номер "777" дозволила комфортно сісти на тему "групи шахраїв".

"Комісію з підбору кадрів на ключові державні компанії очолив співробітник Абромавічуса Юрченко А. В., який за сумісництвом є власником агентства з підбору персоналу. Тому не дивно, що в конкурсах перемагають запропоновані його агентством персонажі, за що держава платить сотні тисяч. У випадку, якщо СБУ знаходить порушення при спецперевірці персонажів, вибігає натовп антикорупціонерів з шумом про те, що влада заважає боротися з корупцією. Насправді шахраї заробляють чотири рази. Перший - коли отримують від держави платіж за перебування кадру. Другий - від олігарха, який дуже просить за кадра. Третій - системні платежі від кадру після призначення. Четвертий - їм за це держава ще й зарплату платить. Все під дахом Сергія Лещенка, а раніше міністра Абромавічуса!", - зазначив він.

Нардеп також зазначив, що подасть до суду на оскарження проведення конкурсу.

"Як народний депутат, пишу звернення до НАБУ і Генеральної прокуратури з вимогою провести перевірку діяльності Юрченко А.В., агентств з підбору персоналу "Хадсон" і "Талант едвайзерс". Окремо звертаюся до прем'єр-міністра Гройсмана. Будь ласка, продемонструйте суспільству, що ви не наслідуєте схеми Яценюка - скасуйте 777 постанову", - зазначив Каплін.

Як повідомляло раніше українські ЗМІ, до участі в конкурсі Сергій Зуєв був співробітником компанії AES в Казахстані, а також працював на керівних посадах у "Рівнеобленерго" і "Київобленерго", що належать російській промислово фінансовій групі Vsenergy.