ua en ru

Канцлер Австрії закликав до боротьби проти монополізації Facebook, Google і Youtube

Канцлер Австрії закликав до боротьби проти монополізації Facebook, Google і Youtube Фото: Крістіан Керн

Керн закликав Facebook, Google і Youtube до розкриття своїх алгоритмів

Федеральний канцлер Австрії Крістіан Керн заявив, що зростаюча монополізація Facebook, Google і Youtube несе додаткові ризики. Про це повідомляє Derstandard.at.

"Facebook, Google, Youtube. Спіраль монополізації прискорюється. Які рамки ми можемо поставити для цих гігантів? Це також має вирішальне значення для політики демократії. Вони добре відомі як інструмент маніпуляції", - заявив Керн.

На його думку, таким чином постає питання про необхідність врегулювання державою їхньої діяльності. Він додав, що має на увазі велику прозорість і необхідність відкриття цими компаніями своїх алгоритмів.

Керн вважає, що актуальною є також конкуренція з податкової політики, оскільки австрійські засоби масової інформації платять податки, а такі інтернет-гіганти - не платять.

"ЗМІ втрачають свою позицію як місце для дискусії. Онлайн сектор домінує. Суть журналістики - зникає", - резюмував канцлер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в найближчі кілька місяців антимонопольні органи ЄС визначать, зловживала компанія Google Alphabet своїм домінуванням в інтернеті та інших областях.