ua en ru

Кандидат у прем'єр-міністри Грузії Іванішвілі представив новий склад уряду Президенту

Кандидат у прем'єр-міністри Грузії Бідзіна Іванішвілі офіційно представив Президенту Михайлу Саакашвілі новий склад Кабінету міністрів, повідомляє агентство "Тренд".

Уряд Грузії запропоновано в наступному складі: міністр оборони і віце-прем'єр - Іраклій Аласанія, міністр енергетики і віце-прем'єр Каха Каладзе, міністр фінансів - Нодар Хадурі, міністр внутрішніх справ - Іраклій Гарібашвілі, міністр юстиції - Тея Цулукіані, міністр закордонних справ - Майя Панджікідзе. На посаду міністра з питань реінтеграції запропонований Паата Закареішвілі, міністра інфраструктури і регіонального управління - Давид Нарманія, міністра економіки - Гіоргі Квірікашвілі, міністра праці, охорони здоров'я та соціального захисту - Давид Сергеенко, міністра з охорони навколишнього середовища - Хатуна Гоголадзе. Також Іванішвілі запропонував призначити міністром освіти і науки Гіоргі Маргвелашвілі, міністром з питань біженців і розселення - Давида Дарахвелидзе, міністром у справах молоді і спорту - Левана Кіпіані, міністром з виконання покарань - Созара Субарі, міністром культури - Гурама Одішарія, міністром сільського господарства - Давида Кірвалідзе, держміністром у справах діаспори Коте Сургуладзе, держміністром з євроінтеграції - Алексі Петріашвілі.

Найближчим часом Саакашвілі передасть новий склад Кабінету міністрів на затвердження в парламент.

Читайте також: У Кутаїсі сьогодні розпочне роботу новий парламент Грузії

Нагадаємо, 17 жовтня 2012 р. стали відомо, що Саакашвілі офіційно вніс до парламенту кандидатуру лідера коаліції "Грузинська мрія", що перемогла на парламентських виборах, Бідзіна Іванішвілі. "Згідно з Конституцією, прем'єр-міністр зобов'язаний протягом 10 днів представити повний склад нового уряду на затвердження парламенту", - заявила прес-секретар грузинського Президента Манана Манджгаладзе.

Всі кандидати, запропоновані Іванішвілі, - прихильники опозиції. Вони розраховують остаточно взяти владу в країні у свої руки до наступного року, коли відповідно до нового законодавства, Грузія стане парламентською республікою.