ua en ru

Кандидат у нардепи ініціював цілодобове патрулювання Оболонського району Києва

В Оболонському районі Києва 8 жовтня відбулася презентація об'єднаних патрулів четвертої роти батальйону "Київ-1" та "Громадської варти Оболонського району". Ініціатором проекту з підвищення безпеки в зазначеному районі виступив кандидат в народні депутати по виборчому округу №217 Вадим Столар.

"Враховуючи час, у який ми живемо, необхідно приділяти особливу увагу безпеці. Разом з небайдужими жителями району ми організували патрульну службу, на яку може розраховувати кожен житель району, якщо йому знадобиться допомога і захист. Ми все це робимо для того, щоб люди могли спати спокійно, щоб не боялися ввечері ходити по вулиці. Безпека оболонців - наш головний пріоритет", - зазначив Столар.

Політик підкреслив, що патрульна служба Оболоні - це унікальне об'єднання зусиль громадських організацій, адміністрації та силовиків для забезпечення безпеки. Він закликав активістів створювати такі служби у всіх районах столиці.

Керівник варти Оболонського району Олександр Кащук підкреслив, що вони почали реалізовувати цю ініціативу ще в лютому 2014 р. і Столар повністю забезпечив їх патрулі екіпіровкою, машинами і обмундируванням.

З 8 жовтня у цілодобовому патрулюванні на Оболоні буде задіяно три автомобіля від міліцейського батальйону "Київ-1" та шість автомобілів від "Громадської варти Оболонського району", а також додатково передбачено пішохідне патрулювання у кількості 25 осіб.